Meelis & Partners

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Security Management Systeem

E-mail Print PDF

Verbouwingen, reorganisaties, fusies en bedrijfsovernames kunnen leiden tot een onsamenhangend geheel van beveiligingsmaatregelen en procedures. Meestal ook nog vervormd door in de loop der jaren veranderende opvattingen over beveiliging. Het resultaat is een lappendeken van beveiligingstoepassingen die mogelijk op lokaal niveau nog goed functioneren, maar die niet voldoen op een hoger niveau.

Een security management systeem kan in deze situatie voor samenhang zorgen. Het draagt zorg voor een consistente uitvoering van de beveiligingsregels door de hele organisatie. Een goed uitgevoerd security management systeem ondersteunt vanzelfsprekend de logische relaties met safety, bedrijfsmiddelen- en personeelsbeheer en werkprocedures. Door deze integratie kan het beveiligingsproces transparanter en intelligenter worden. De security manager krijgt zo het totaaloverzicht over alle beveiligingsprocessen van de organisatie, waardoor anticiperen op en aansturen van de beveiliging effectiever en meer kostenefficiënt wordt.

Werkbaar beveiligingssysteem

Voor bedrijven die hun beveiliging op een hoger plan willen brengen is de invoering van een integraal security management systeem een vereiste. Vanzelfsprekend is een technische invoering al een uitdagend project. Het is echter de kunst om als bedrijf ook op de formulering van de beveiligingsregels en op de goede organisatorische maatregelen te sturen. Zodat voor het gehele bedrijf een werkbaar beveiligingssysteem wordt ontwikkeld dat door de gehele organisatie wordt gedragen. Alleen dan wordt doeltreffend gebruik gemaakt van nieuwe technologie en wordt een hoger beveiligingsniveau bereikt.

NL-SMS

 

Mogelijke rollen Meelis & Partners

  • Ontwikkelen van programma van eisen en van bestek voor het Security Management Systeem;
  • Begeleiden leveranciersselectie en aanbestedingstraject;
  • Directievoering;
  • In samenwerking met de organisatie opstellen en invoeren van verantwoordelijkheden, taken en procedures;
  • Testen van het Security Management Systeem.